Case de vinuri

avincisAvincis, cea mai noua crama din Romania, a fost inaugurata in luna iunie. Crama, opera arhitectului Alexandru Beldiman si conacul boieresc in stil neoromanesc, datand din 1904 si restaurat in intregime de acelasi architect, sunt situate pe Dealul Dobrusa, pe malul stang al Oltului, chiar deasupra orasului Dragasani. Podgoria se intinde pe aproximativ 30 de hectare, pe rod fiind in prezent doar cateva hectare. Proprietarii, nume de referinta in domeniul avocaturii, Irinel si Valeriu Stoica, isi doresc ca podgoria sa se intinda pe 50 de hectare, obiectivul principal fiind producerea unor vinuri premium. In prezent la Avincis, sunt plantate soiuri ca: Sauvignon Blanc, Cramposie , Muscat Ottonel, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, Pinot Gris, Negru de Dragasani, Cabernet Sauvignon, Merlot si Pinot Noir. Primele vinuri imbuteliate la Avincis, sunt vinuri tinere, din recolta 2010 – Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel si Cramposie Selectionata.

Website oficial: www.avincis.ro

text-spacing

Casa de Vinuri Iordache

Casa de vinuri Iordache duce tradiția viticulturii drăgășenene de peste 200 de ani.
Vinurile produse de familia Iordache fac deliciul meselor copioase.
Faima casei de vinuri Iordache a fost reînviată de Gheorghe Iordache, care produce vinuri cu măiestria unui podgorean drăgășenean.

Soiurile produse și îmbuteliate la Casa de Vinuri Iordache:
- Crâmpoșia selecționată
- Feteasca Regală
- Sauvignon Blanc
- Pinot Gris
- Tamâioasă Românească
- Merlot
- Cabernet Sauvignon

text-spacing

casa isarescu

Casa Isarescu

text-spacing

stirbeyAgricola Stirbey a luat nastere in urma restituirii mostenirii Domeniilor Stirbey catre baroana Ileana Kripp. Impreuna cu sotul ei, a renovat viile si redotat crama cu tehnologia moderna, cu scopul de a oferi clientilor vinuri de inalta calitate din Domeniile Stirbey. In 2003 a fost renovata crama, scopul acestei investitii fiind crearea conditiilor necesare pentru o vinificatie moderna. Astazi, Domeniile Stirbey se compun din urmatoarele vii: Via Stirbey, Via Bibescu, Via Bengescu, Via Tiberie /sud, Via Tiberie / nord, Via Rozopol. Ponderea principala este detinuta soiurile autohtone: Cramposie Selectionata, Feteasca Regala, Tamaioasa Romaneasca, insa se cultiva si soiuri internationale: Cabernet Sauvignon si Sauvignon Blanc.

Website oficial: www.stirbey.com

text-spacing

Via Sandu apartine lui Cornel Sandu, proprietarul magazinului de vinuri Ethic Wine dinvia-sandu Bucuresti. Via Sandu este o crama de dimensiuni mici, care exploateaza in prezent 20 de hectare in Dragasani. Primul vin imbuteliat a fost lansat in 2009, Cabernet Sauvignon – Via Baratia 2007.

text-spacing

sparleniCRAMA Spârleni inseamna 25 hectare de vie pe rod in Podgoria DRAGASANI din soiurile Cabernet Sauvignon, Riesling, Feteasca Regala, Cramposie Selectionata, Sauvignon, Tamaioasa Romaneasca, 70 000 – 100 000 de litri de vin anual, vin vrac si serii limitate de vin imbuteliat de 500 -10 000 de sticle pe sortiment

text-spacing

vinarteCrama Vinarte

Website oficial: www.vinarte.com