Cabernet Sovinion

Soiului Cabernet Sauvignon, a fost introdus in Dragasani de podgoreanul G. Simulescu, in 1867.

Butasi vita de vie - soi Cabernet Sauvignon

Butasi vita de vie – soi Cabernet Sauvignon

Strugurii Cabernet Sauvignon fac parte din categoria strugurilor de vin rosu. Soi vechi francez, cunoscut de pe vremea cardinalului Richelieu, cultivat in regiunea viticola Bordeaux, podgoria Medoc.

• Soi cu perioada relativ lunga de vegetatie (175-195 zile), Are vigoare mare de crestere si fertilitate mijlocie 65-70% lastari fertili..
• manifesta o oarecare toleranta la filoxera, incat se poate cultiva si pe radacini proprii pe terenurile nefiloxerate (psamosoluri solificate). Rezistente biologice : are toleranta buna la ger (-20, -22C), foarte rezistent la seceta, toleranta buna la oidium si putregaiul cenusiu al strugurilor, sensibil la mana, mijlociu rezistent la molii si acarieni
• Se cultiva cu rezultate bune in podgoriile subcarpatice din sudul tarii, in soluri scheletice si sarace, in cele antropice, desfundate, feruginoase si in cele terasate.
• Productiile de struguri care se obtin sunt in general mici, 6 – 10 t/ha si fluctuante.
• Tehnologic, este un soi de inalta calitate deoarece acumuleaza la maturarea deplina 200 – 220 g/l zaharuri, iar prin supramaturare atinge 270 g/l si chiar 300 g/l, cu aciditatea totala echilibrata de 4 – 6 g/l H2SO4